پایان نامه روشهای آموزشی ناشنوایان و تاثیر آن در پیشرفت تحصیلی

پایان نامه روشهای آموزشی ناشنوایان و تاثیر آن در پیشرفت تحصیلی پایان نامه روشهای آموزشی ناشنوایان و تاثیر آن در پیشرفت تحصیلی

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 914 KB

تعداد صفحات : 120

بازدیدها : 323

برچسبها : آموزش ناشنوایان پیشرفت تحصیلی

مبلغ : 6500 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه پایان نامه دوره کارشناسی مدیریت و برنامه ریزی آموزشی با موضوع بررسی روشهای آموزشی ناشنوایان و تأثیر آن در پیشرفت تحصیلی

پایان نامه دوره کارشناسی مدیریت و برنامه ریزی آموزشی بررسی روشهای آموزشی ناشنوایان و تأثیر آن در پیشرفت تحصیلی

آموزش زبان به ناشنوایان مطمئناً یکی از بزرگترین تلاش های آموزشی است. زبان از مهمترین چیزهایی است که ما یاد می گیریم، در عین حال خردسالان شنوا زبان را به شکل عملی و بدون آموزش فرا می گیرند. در این امر موقعیت برای کودک ناشنوا پیچیده تر است زیرا او نمی شنوند و زبانش به طور طبیعی رشد نمی کند. کودک ناشنوا به تعلیم و تربیتی خاص نیاز دارد. ما باید چشمهایش را جانشین گوشهایش بکنیم و متاسفانه چشم به اندازه گوش در فراگیری زبان موثر نیست. همچنین باید نقش والدین را در آموزش فرزندانشان دوباره سازماندهی کنیم. همۀ والدین معلم هستند و همۀ بچه ها از والدین خود چیزهایی یاد می گیرند ولی والدین یک کودک ناشنوا در یاری کودک شان برای فراگیری زبان نقش بسیار ویژه ای دارند همان طور که خانم اسپنسرترسیی، بنیان گذار کلینیک جان ترسی، متذکر می شود : یک کودک ناشنوا به کسی نیاز دارد که با او صحبت کند، به چیزی نیاز دارد که درباره اش صحبت کند و به رغبتی برای صحبت کردن نیاز دارد موجه ترین کسانی که می توانند به رشد زبان کودک کمک کنند والدین هستند زیرا آنها بیشتر از هر کس دیگری به فرزندشان علاقمندند و بیش از هر کس دیگری در دسترس کودک قرار دارند.

خلاصه تحقیق :

فصل اول : که بیان مسئله نام دارد از عنوان و یک مقدمه تشکیل شده است... در قسمت مقدمه با یک دید کلی به تعریف ناشنوایی و روشهای آموزشی پرداخته شده و در قسمت بعد توضیح اهمیت مسأله از دیدگاه اجتماعی پرداخته و سپس اهداف کلی و جزیی آن را توضیح داده شده و بعد از آن فرضیه های پژوهش و همچنین محدودیتها و اصطلاحات و مفاهیم خاص بیان شده است.

فصل دوم : که (ادبیات تحقیق) نام دارد ابتدا به بررسی پیشینه تحقیق پرداخته و پس از آن تعریفی از ناشنوایی، علل ناشنوایی، انواع ناشنوایی و روش های آموزش به ناشنوایان و همچنین ناشنوایی، طرق سنجش شنوایی و همچنین مشاوره با والدین کودکان ناشنوا توضیح داده شده است.

فصل سوم : که در آن جامعه آماری، نمونه آماری، روش نمونه گیری و ابزارهای اندازه گیری و روشهای گردآوری داده ها آورده شده است.

فصل چهارم : که یافته های پژوهش نام دارد. جداول، نمودارها و تحلیل داده ها صورت گرفته است.

فصل پنجم : که آن نتیجه گیری صورت گرفته است و همچنین فهرست منابع و نمونه ای از پرسشنامه آورده شده است.

سابقه تاریخی تعلیم و تربیت ناشنوایان

کوشش در راه خدمت به گروهی از انواع بشر که فاقد یکی از مهمترین حواس انسانی می باشند همواره مورد نظر دانشمندان، پزشکان، معلمان، علمای اقتصاد و بالاخره مردان راه خدا بوده است.

اولین مدرک تاریخی که از تعلیم و تربیت کودکان ناشنوا در دست است مربوط به سال 691 میلادی است چند سال بعد نیز در ایتالیا شخصی به نام کاسترو اقدام به تعلیم کودکان ناشنوا کرد.

کاردانو پزشک معروف قرن 16 م اقدام به پیدا کردن الفبای مخصوصی برای تعلیم ناشنوایان نمود او متد اشاره را توام با تکلم به شاگردان خود عرضه داشت.

در حالی که در قرون 16 میلادی بسیاری از کشورهای اروپایی تازه شروع به اقداماتی در زمینه باسواد کردن ناشنوایان نموده بودند اسپانیا اولین قدم هایی را در این راه برداشته بودند و یکی از پرچمداران تعلیم و تربیت ناشنوایان به شمار می رفت.

در سال 1620 برای اولین بار کتاب الفبای سهل و آسان و روش تعلیم و گفتار به ناشنوایان در شهر مادرید اسپانیا انتشار یافت.

نویسنده کتاب جان پابلو روش اشاره را در تعلیم و تربیت ناشنوایان تحریر نمود و روش تکلم موثر و مفید دانست. وی اولین کسی است که از لب خوانی در تعلیم ناشنوایان نام می برد و حتی آن را هنر لب خوانی می نامد.

علاقمند به آموزش نابینایان گردید. زحمات او در سال 1829 منجر به ایجاد سیستم شش نقطه ای برجسته که خطی خاص برای آموزش نابینایان است گردید.

الکساندر گراهام بل مخترع تلفن نیز یکی دیگر از کسانی است که در قرن نوزدهم کوشش هایی فراوان در زمینه تعلیم و تربیت ناشنوایان انجام داد.

فهرست مطالب پایان نامه

پیشگفتار

خلاصه تحقیق

فصل اول : طرح تحقیق

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت مسئله

اهداف تحقیق

فرضیه

محدودیتها

تعریف اصطلاحات و مفاهیم خاص

فصل دوم : بررسی ادبیات تحقیق

تاریخچه

سابقه تعلیم و تربیت ناشنوایان در ایران

سابقه تاریخی تعلیم و تربیت ناشنوایان

تعریفی بر ناشنوایی

علل ناشنوایی

طرق های سنجش شنوایی

انواع ناشنوایی

روش های آموزش زبان به ناشنوایان

چند نکته در مورد لب خوانی

شیوع ناشنوایی

مشاوره با والدین کودکان ناشنوا

فصل سوم : روش پژوهش

جامعه و نمونه آماری

روش نمونه گیری

ابزار اندازه گیری روش گردآوری داده ها

فصل چهارم : یافته های پژوهش

فصل پنجم : بحث و تفسیر

بحث و نتیجه گیری

پیشنهادها

پرسشنامه

فهرست منابع

ضمائم

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید