پایان نامه - شور شدن خاک در اثر آبیاری و راههای کنترل آن - رشته کشاورزی و منابع طبیعی

پایان نامه - شور شدن خاک در اثر آبیاری و راههای کنترل آن - رشته کشاورزی و منابع طبیعی پایان نامه - شور شدن خاک در اثر آبیاری و راههای کنترل آن - رشته کشاورزی و منابع طبیعی

دسته : کشاورزی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 2837 KB

تعداد صفحات : 110

بازدیدها : 330

برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه

مبلغ : 6000 تومان

خرید این فایل

پایان نامه شور شدن خاک در اثر آبیاری و راههای کنترل آن رشته کشاورزی و منابع طبیعی

پایان نامه - شور شدن خاک در اثر آبیاری و راههای کنترل آن - رشته کشاورزی و منابع طبیعی

مقدمه

خاک یکی از مهمترین منابع طبیعی و عوامل تولید است . روز به روز که بر تعداد جمعیت کره زمین افزوده می شود و قدرت خرید مردم بالا می رود و بشر مترقی می گردد , توقعات انسان از این منبع بزرگ طبیعی و عامل مهم تولید بیشتر می شود .

شواهد نشان می دهد , زمین از موقعی که مورد بهره برداری انسان قرار گرفته است , حاصلخیزی آن بر اثر عدم توجه و اقدامات نامناسب کاهش یافته است . انسان در بسیاری از مناطق جهان بر اثر آبیاری زیاد با آب نامناسب و شور , باعث شور شدن سطح وسیعی از زمینهای  غیر شوره شده است . منابع زیادی در دست است که در بسیاری از کشورها منجمله هندوستان , پاکستان , مصر و ایران به ویژه از نیمه دوم قرن نوزدهم که آبیاری شیاری معمول شد , سطحهای وسیعی از زمینهائی که روزی از حاصلخیزترین خاکها بوده , بر اثر آبیاری بی رویه با آبهای نامناسب , حاصلخیزی خود را از دست داده و به کلی ویران و متروک شده است . همچنین زمینهای بایر و شوری که پشتیبان با هزاران زحمت و صرف هزینه زیاد آنها را آباد و قابل استفاده کرده بودند , بر اثر عدم اطمینان عاملین بعدی از اصول صحیح کشاورزی , مجددا شور و ویران شده است .

یکی از ویژگیهای مناطق خشک و نیمه خشک , که تقریبا اکثر نقاط ایران را شامل می شود , شوری و سدیمی بودن اراضی و منابع آبهایی است که برای آبیاری مصرف می شود . به عبارت دیگر وضعیت آب و هوایی در این مناطق باعث شده است که دو عامل مهم در زراعات , یعنی آب و خاک , از کیفیت چندان خوبی برخوردار نباشند . هنگامی که زارع با صرف هزینه نسبتا سنگین , چاهی را حفر می کند و به آب نسبتا شور برخورد می کند , همواره این سوال برای وی مطرح است که آیا می تواند این آب را برای کشاورزی مصرف کند یا نه ؟ جواب این است که اگر با آب شور به نحو صحیحی برخورد نشود سرانجام چیزی جز ناکامی به دنبال نخواهد داشت . بهره برداری از آب شور مستلزم اعمال روشهای خاصی است .

اما برای این روشها بدوا لازم است ماهیت مساله روشن گردد . هدف از تهیه این مجموعه آشنایی و شناخت نسبی کیفیت آب آبیاری در ارتباط با خصوصیات فیزیکی خاک به ویژه شور بودن خاک می باشد .

فهرست

فصل اول

مقدمه

فصل دوم

پایان نامه - شور شدن خاک

فصل سوم

شور شدن خاک در اثر آبیاری

فصل چهارم

کیفیت آب در آبیاری

فصل پنجم

راههای کنترل شوری خاک

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید