دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 109 KB
تعداد صفحات : 90
بازدیدها : 422
برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه
مبلغ : 11000 تومان
خرید این فایلپایان نامه کارشناسی علوم تربیتی بررسی عملکرد خانواده در پیشرفت تحصیلی دانشجویان
یکی از عوامل مهم و موثر در شخصیت نوجوانان ، خانواده آنهاست در این خصوص محیط خانواده اعم از رابطه ی بین پدرو مادر و همچنین رابطه ی آنها با نوجوانانشان نقش بسزایی در شخصیت و روان آنها دارد.
محیط گرم و دوستانه خانواده که در آن پدر و مادر و اعضای دیگر خانواده دارای روابط خوب و صمیمانه ای هستند معمولا نوجوانان سالم و با شخصیت مثبت و فعال بار می آیند که بازتاب عشق و علاقه ی خانوادگی را به صورت کار و کمک به دیگران نمایش می دهند.برعکس خانواده از هم پاشیده و زندگی در محیط آلوده و منحرف کنند،عدم مراقبت دقیق والدین و بی توجهی آنان در امر تعلیم و تربیت فرزندانشان، رفتارهای پرخاشگرانه را در نوجوانان پایه گذاری می کنند که این امر در جوانی با شدت بیشتر ظاهر می گردد.
پرخاشگری از جمله مشکلات عمده ی عاطفی در دوران نوجوانی است.همه روزه در مدارس نوجوانانی مشاهده می شوند که گردنده نوجوانان پرخاشگر معمولا قدرت مهار رفتار خود را ندارند و رسوم و اخلاق جامعه ای را که در آن زندگی می کنند زیر پا می گذارند.در اغلب موارد والدین و اولیای مدارس با آنها درگیری پیدا می کنند و حرکات آنها گاهی به حدی باعث آزارو اذیت دیگران می شود که به اخراج از مدرسه می انجامد.آنچه که باعث توجه به رفتار پرخاشگرانه شده است اثرات نامطلوب آن بر رفتار بین فردی و همچنین اثرات ناخوشایند آن بر حالات درونی و روانی افراد است. آمار عنوان دانشآموزان با توجه به استعدادها، علایق، توان و تفاوتهای فردی در راستای پیشرفت تحصیلی از اهداف اصلی نظام تعلیم و تربیت هر كشوری میباشد در صورتی كه این مهم اتفاق بیافتد قطعاً مردان و زنان آینده این جامعه با علاقه و جدیت در عملكرد خود موفقتر بوده و جامعهای ایدهآل را میسازند. لذا تمامی دستاندركاران تعلیم و تربیت و محقق جامعه باید سعی داشته باشند به شناسایی عوامل عدم موفقیت و موفقیت دانشآموزان را در جهت پیشرفت تحصیلی سوق دهند تا اهداف مورد نظر نظام تعلیم و تربیت محقق شود. به عبارت دیگر با اینكه چرخ تكامل علم بشریت چنان با سرعت پیش میرود كه تشخیص مقصد نهایی این حركت شتابدار، كاری بس دشوار است ولی بازهم جوامع بشری حین پیشرفت به سوی تكامل علمی مواجه به مشكلات لاینحل و صعبالعبوری است كه وظیفة مسئولان نظام تعلیم و تربیت و محققان را سنگینتر میكند. از همه مهمتر آفتهای نظام آموزشی كشور ما افت تحصیلی است كه همه ساله به صورت گوناگون مقدار بسیار زیادی از استعدادهای بالقوه انسان و منابع اقتصادی جامعه را هدر داده و نابسامانیهای فردی، اجتماعی را به جای میگذارد همه ساله این پدیده در ایران به صورت جنبههای مختلف شكست تحصیلی چون غیبت مطلق از مدرسه، ترك تحصیل قبل از موعد مقرر، تكرار پایه تحصیلی، غیبت میان سؤالات تحصیلی دانشآموزان كیفیت عزل تحصیلات دانشآموزان در مقایسه با آن چه باید باشد. كسب محفوظات به جای معلومات جلوه مینماید كه آثار اجتماعی روانی، اخلاقی، عاطفی و اقتصادی زیاد مترتب است. بنابراین باید شرایطی پیشبینی كرد كه پیشرفت تحصیلی مطلوب حاصل و افت تحصیلی به حداقل ممكن بر سر یكی از راههای كه میتوان در جهت افزایش پیشرفت تحصیلی كمك گرفت شناخت. مسائل و مشكلاتی است كه مانع رسیدن دانشآموزان بر پیشرفت تحصیلی و برطرف عنوان این موانع است. بر همین اساس اینجانب تحقیق خود را به بررسی پیشرفت تحصیلی و موفقیت كنونی آن درروند تعلیم و تربیت و نقش وضعیت اقتصادی والدین اختصاص داده و حاصل كاوشهای خود را در این مقاله گرد آوردهام.
فهرست مطالب
فصل اول
مقدمه.. 1
بیان مسئله.. 5
بیان فرضیه.. 8
ضرورت واهمیت تحقیق.. 8
تعاریف نظری.. 10
فصل دوم
ادبیات پژوهش.. 12
اهمیت خانواده.. 12
خانواده به عنوان سیستم.. 18
خانواده به عنوان معلم و الگو.. 19
خانواده به عنوان كانون محبت و امنیت.. 20
ابعاد خانواده.. 22
الف:فرزند پروری استبدادی(مستبدانه).. 24
ب:فرزند پروری قاطع.. 24
ج:فرزند پروری سهل گیر.. 24
نقش اقتصاد در خانواده.. 30
موقعیت اجتماعی _ اقتصادی و یادگیری.. 31
وضعیت اجتماعی و اقتصادی والدین.. 35
تربیت فرزندان وباروری ثمربخش.. 35
شبکه خانوادگی.. 36
والدین درمسئولیت شریک هستند.. 37
تفاوت محیط زندگی دانش آموزان زرنگ یا پیشرفته با ضعیف 39
پیشینه ی تحقیق.. 50
فصل سوم
روش تحقیق.. 54
جامعه آماری.. 55
جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان شهر اردبیل در سال 1391 می باشد... 55
نمونه و روش نمونه گیری.. 55
ابزار پژوهش.. 56
ابعاد مقیاس سنجش عملكرد خانواده.. 56
پایایی و اعتبار پرسشنامه ی عملكرد خانواده.. 58
روش تجزیه و تحلیل داده ها.. 60
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها.. 62
فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری.. 67
محدودیت پژوهشی.. 68
منابع و ضمائم.. 70
خرید و دانلود آنی فایل